Man wint €4 miljoen, koopt een paar sandalen

16 October 2020 - 12:31

Twee mensen wonnen op dezelfde dag de jackpot in de loterij Set For Life. Wat kochten ze? Nou…

Loterij Set For Life lijkt op Lotto
Loterij Set For Life lijkt op Lotto

Leuk. In het Verenigd Koninkrijk is er een spannende loterij, waar de hoofdprijzen bestaan uit 11.000 euro (10.000 pond) per maand, 30 jaar lang. Die loterij heet Set For Life.

De Loterijman zou er wel raad mee weten, met die prijs. Wat jij. Elke maand komt het goudschip weer binnenvaren. Top!

Winnende lottogetallen voorspellen

Afgelopen augustus ging de hoofdprijs er op dezelfde dag twee keer uit. Twee deelnemers uit de Schotse regio South Ayrshire (112.550 inwoners) hadden geluk. Ze moesten de winnende lottogetallen voorspellen van Set For Life en deden dat ook.

De winnende getallen bij Set For Life bestaan uit vijf getallen uit de reeks 1 tot en met 47 en een getal tussen de 1 en de 10, de zogenaamde Life Ball. De trekking van de winnende getallen lijkt sprekend op onze trekking van de Lotto.

Prijzen die je leven veranderen

De namen van de winnaars zijn niet bekend gemaakt. De loterijorganisatie van Set For Life, Camelot, spreekt van winnaar ‘Meneer B.’ en winnaar ‘Meneer M’. Woordvoerder Andy Carter, die namens Camelot grote prijswinnaars begeleidt, zegt tegen de kant de Daily Record:

‘Huge congratulations to both Mr. B and Mr. M for winning these fantastic prizes. They have both become winners and can now look forward to receiving £10,000 every month for a year.’

Dit soort grote prijzen worden ook wel life changing prizes genoemd. Prijzen die je leven veranderen. De naam Set For Life is daar, denkt de Loterijman zeker te weten, van afgeleid.

In Nederland heb je dergelijke prijzen ook. Mensen die bijvoorbeeld de juiste getallen van de Eurojackpot voorspellen, winnen een gigantische jackpot. Lekker!

Hoe verandert je leven? Nou...

En wat gaan de winnaars kopen van hun jackpot? Meneer M. houdt het nog even rustig en koopt… een paar sandalen. Meneer B. gaat een nieuw huis kopen.

Vorig jaar ging de hoofdprijs er ook uit. Wat gingen de winnaars toen als eerste doen met hun geld? Een flesje parfum kopen? Zou zo maar kunnen… Kijk hieronder zelf maar!

Beeld: Camelot / Set For Life