Nederlandse Loterij: ‘Verander je password, in verband met corona’

12 mei 2020 - 12:44

Nederlandse Loterij heeft aan al haar spelers met een online account gevraagd om hun wachtwoord te veranderen. De reden? Het coronavirus.

Nederlandse Loterij hangt de vlag uit voor sterke wachtwoorden
Nederlandse Loterij hangt de vlag uit voor sterke wachtwoorden

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, ziet Nederlandse Loterij een toename van verdachte inlogpogingen op accounts van Nederlandse Loterij. Bij veel van deze pogingen misbruiken internetcriminelen elders gestolen inloggegevens.

Je zou dus kunnen zeggen dat er dankzij het coronavirus meer ‘gelukszoekers’ actief zijn, op internet. Toch zijn de accounts van Nederlandse Loterij allemaal veilig, want de Nederlandse Loterij let bijzonder goed op. Dat blijkt onder andere uit het persbericht dat de Loterijman ontving:

‘Recent hebben er verdachte inlogpogingen plaatsgevonden op bijna 12.000 accounts van spelers van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij heeft de accounts direct geblokkeerd en de desbetreffende klanten hierover geïnformeerd met het verzoek om een nieuw, uniek en sterk wachtwoord aan te maken.’

En:

‘Internetcriminelen hebben geen toegang gehad tot de persoonlijke Wallet en er is geen (prijzen)geld buitgemaakt.'

Maak het enthousiaste gelukszoekers zo moeilijk mogelijk

Toch vraagt Nederlandse Loterij aan haar spelers om zelf ook mee te helpen om al te enthousiaste gelukszoekers onmiddellijk af te straffen. Dat kan door het gebruiken van een sterk wachtwoord. Woordvoerder van Nederlandse Loterij, Sander van de Vooren:

‘We doen er alles aan om de persoonlijke gegevens van onze klanten zo goed mogelijk te beschermen. Klanten spelen hierin zelf ook een belangrijke rol.

Bijvoorbeeld door het gebruik van unieke en sterke wachtwoorden voor online hun account. Om te voorkomen dat een cyberaanval succesvol kan worden uitgevoerd, is het belangrijk dat klanten hun unieke wachtwoord regelmatig aanpassen, wij helpen hen daarbij.’

Ruim 1,5 miljoen klanten met een online account hebben van Nederlandse Loterij inmiddels een email gekregen met het verzoek om hun wachtwoord aan te passen plus een korte uitleg om hun persoonlijke gegevens nog beter te beschermen.

De Loterijman is daar blij mee, want veiligheid gaat boven alles. Zelfs boven het winnen van de hoogst mogelijke jackpot.

De Nederlandse Loterij?

Steeds meer mensen spelen online mee met een loterij. Handig, want je mist nooit een trekking en je raakt je winnende lot niet kwijt.

Via een account van bij Nederlandse Loterij speel je bijvoorbeeld vanuit je luie stoel mee met de Staatsloterij. Slim, want de staatsloterij is de loterij met de hoogste winkans van Nederland.

Tevens speel je via de Nederlandse Loterij mee met de Lotto. Helaas niet meer met het cijferspel van de Lotto, want dat bestaat niet meer. Daarnaast koop je met je account van Nederlandse Loterij ook veilig online je loten voor Lucky Day en Eurojackpot.