Staatsloterij krijgt een nieuw lot (en Lotto ook)

6 August 2020 - 15:20

Nederlandse Loterij heeft nieuwe loten ontworpen voor al haar spellen. En dus verandert het overbekende oranje Staatslot van uiterlijk.

Lekker fris, wat jij
Lekker fris, wat jij

De Loterijman kan zich bijna niet meer herinneren hoe een lot van de Staatsloterij er anders uitzag, dan het bekende oranje lot op dun papier. Maar dat uiterlijk gaat binnenkort veranderen.

Nieuwe uitstraling

Alle loten van de loterijen van de Nederlandse Loterij krijgen dezelfde uitstraling. Dus ook je lot van de Lotto ziet er binnen afzienbare tijd anders uit.

Nederlandse Loterij is de organisatie achter 7 verschillende spellen. Ook Toto is een bekend spel van het bedrijf, net zoals het Miljoenenspel en Lucky Day.

De bekende Krasloten – die niet van uiterlijk zullen wisselen – zijn ook van deze loterij, net zoals het spel waarbij je de grootste jackpot van Nederland kunt winnen, een variant op de EuroMillions loterij: de Eurojackpot.

Printers moeten worden vervangen

Zoals gezegd, het meest opvallende is dat het overbekende Staatslot een andere look krijgt. Sinds 2009 prijkt Willen van Oranje op de loten. Die zal gaan verdwijnen. Een woordvoerder van Nederlandse Loterij vertelt tegen Nu.nl:

‘De Staatsloterij bestaat al meer dan 290 jaar. In de loop van de eeuwen is het uiterlijk wel vaker aangepast.

De apparaten waarmee de loten en formulier in de winkels uitgeprint worden aan vervanging toe. Het is net als met telefoons, op een gegeven moment is de hardware verouderd en kan het beter en sneller met nieuwe apparatuur.’

Het nieuwe lotpapier wordt gefaseerd ingevoerd per verkooppunt, wat betekent dat er tijdelijk per spel twee soorten lotpapier in omloop zijn. Beide loten zijn uiteraard geldig. De komende maanden wordt geleidelijk al het lotpapier van Nederlandse Loterij vervangen, door de coronacrisis kan dat eventueel iets langer gaan duren.

Veilig en verantwoord spelen

Op de site van Nederlandse Loterij leest de Loterijman tot slot:

'Het nieuwe lotpapier is voor alle spellen hetzelfde. Hierdoor zie je nog beter dat je meespeelt met een spel van Nederlandse Loterij en dus veilig en verantwoord mee kunt spelen. Bovendien draag je automatisch bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.'