Heb jij 65 miljoen euro gewonnen?

10 September 2020 - 10:43

Er is een winnaar zoek van een knaller van een prijs van 65 miljoen euro. Speel jij mee met EuroMillions? Check je lot!

Er slingert ergens een lot van 65 miljoen euro...
Er slingert ergens een lot van 65 miljoen euro...

Natuurlijk speelt iedereen mee met loterijen om de blinkende hoofdprijs te winnen. Dat treft, want de hoofdprijs van EuroMillions, een soort Lotto, is een paar maanden geleden gevallen. De prijs: 65 miljoen euro. Is dat even lekker.

Alleen: tot nu toe heeft niemand de prijs geclaimd.

Kans dat jij gewonnen hebt is nihil

Speel jij mee met de EuroMillions? Check dan je lot goed. Maar de Loterijman moet erbij zeggen, de kans dat een Nederlander het winnende lot heeft gekocht is miniem.

Ten eerste kun je vanuit Nederland officieel niet meespelen met EuroMillions. Ten tweede is het winnende lot gekocht in de afgelegen streek South Ayrshire, Schotland.

Een soort Lotto

Het betreft een lot van de EuroMillions-trekking van zaterdag 17 maart. De winnende getallen waren: 5, 7, 8, 16 en 20. De Lucky Stars waren 2 en 12.

De Lucky Stars kun je vergelijken met de gekleurde ballen die vroeger werden getrokken bij de Lotto-trekking.

Iemand heeft alle gevallen getallen goed voorspeld. En daarmee heeft hij of zij 57.879.670 Britse pond gewonnen. Maar dan moet de prijs wel worden geclaimd. Gebeurt dat niet voor aanstaande zondag 13 maart 23.59 uur? Dan worden de miljoenen verdeeld onder goede doelen.

‘Check je lot!’

Woordvoeder en ‘winnaarsadviseur’ Andy Carter van de National Lottery, de organisatie die in het Verenigd Koninkrijk de loten van EuroMillions verkoopt, vertelt in de Engelse krant The Sun:

‘We zijn met man en macht opzoek naar de mysterieuze prijswinnaar die deze gigantische jackpot gewonnen heeft. We vragen aan iedereen die eventueel een loterijlot voor EuroMillions zou kunnen hebben gekocht in de omgeving van South Ayrshire, hun lot te checken.’

EuroMillions en EuroJackpot

EuroMillions is een bekende Europese loterij die in negen landen tegelijk gespeeld wordt. Omdat er zo veel landen, en dus heel veel spelers, meedoen, kan de jackpot van EuroMillions bizar hoog oplopen, tot €190 miljoen.

De loterij met de hoogste jackpot in Nederland is EuroJackpot.